A MONO Galéria részvesz a Millenárison 2012. november 8-11 között megrendezésre kerülő Budapest Art Market

kortárs művészeti vásáron.

 

Művészek: ANTALACI, Füzesi Heierli Zsuzsa, Gyarmati Zsolt, Kóródi Zsuzsanna, Rabóczky Judit, Varga Zsolt, Verebics Ágnes.

 

 

Mindenkit szerettettel várunk! A belépés ingyenes!


Monogaléria standja az Art Market-en 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monogaléria standja az Artplacc-on 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mono Galéria idén is résztvesz a Millenárison 2011. október 27-30 között megrendezendő

ART MARKET Budapest rendezvényen!


Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Kortárs gyülekező Tihanyban
ARTplacc - Kortárs Művészeti Napok augusztusban

Tizenöt fővárosi kortárs művészeti galéria és számos művészeti projekt költözik le Tihanyba az ARTplacc idejére. A nyári kikapcsolódás és kulturális feltöltődés jegyében 2011. augusztus 13-a és 21-e között a félsziget több pontján kiállítások várják a látogatókat, ahol könnyed és változatos válogatásban mutatkoznak be hazánk tehetséges művészei. Tihany különleges hangulata és turisztikai jelentősége is ígéret arra, hogy az idén induló fesztivál évről évre izgalmas programot kínál majd a Balatonnál járóknak.

"Sokszor hallottam Tordy Gézától, Bujtor Istvántól és más neves művészektől a sztorikat a nyolcvanas és kilencvenes évek pezsgő kulturális életéről. Arról, hogy Tihanyban mindig történt valami. Teltek az évek és az általunk szeretett félszigeten nem fejlődött semmi, sőt a balatoni települések versenyfutásában Tihany egyre gyengébb pozíciót foglalt el. Elhatároztuk, hogy ezen a helyzeten változtatunk”
– idézte fel Peleskey Ákos, az ARTplacc egyik alapítója döntésük előzményeit.

Az ARTplacc célja, hogy újjáélessze a 20. század második felében az északi parton viruló művészeti életet, a minőségi képzőművészet jegyében összefogja a galériákat, szervezeteket és az egyénileg kiállító művészeket. Többféle műfaj és az alkotók több generációjának felvonultatásán keresztül minél szélesebb közönséget szólít meg. Emellett a fővárosi galériákból a nyugalmas vidéki környezetbe helyezett művek hatással vannak a tihanyi tájra, a rendelkezésre álló tér és távolságok pedig felfrissítik a képek, szobrok és installációk mondanivalóját.

Szuvenírnek, gurulós bőröndbe zárható emléknek a kínai giccs és a népművészetinek álcázott turistakacatok mellé a valódi kultúra termékeit kínálja a fesztivál, hiszen a kortárs művészet sokfélesége a műértők és műkedvelők minden korosztályának maradandó élményt ad. Az ARTplacc szervezői hisznek abban, hogy kiderül: a magas kultúra igenis szerethető és közvetítésével hosszútávon a turizmus is nyer.

A kiállítási helyszínek között szerepel a Badacsonyi Pincegazdaság borospincéje és egy 600 négyzetméteres ideiglenes Központi Kiállítótér, amelyet Tihany legforgalmasabb részén állítanak fel. Hangulatában és tartalmában is igazodik a nyári helyszínhez a fesztivál felhozatala, a művészek a szabad tér és a szemet gyönyörködtető környezet adta lehetőségeket is kihasználják.

Résztvevő galériák: acb, Dovin, Erdész, Godot, Inda, kArton, Kisterem, MissionArt, Molnár Ani, Mono, Neon, Nextart, Ráday, Spiritusz, Viltin + a cArtc Egyesület

Szeretettel várunk mindenkit augusztus 12-én, pénteken 18.30-kor a Központi Kiállítótérnél az ARTplacc megnyitójára, ahol borokkal és gasztronómiai különlegességekkel várjuk a látogatókat. Megnyitóbeszédet mond Tordy Géza színművész.

Friss információt itt talál:
www.artplacc.hu
www.facebook.com/artplacc

Az ARTplacc szervezője a Mono Galéria.
Köszönjük a fesztivál támogatóinak és partnereinek a közreműködést.
Támogatóink: ERSTE Private Banking, Tihany Önkormányzat, Tihany Fejlesztéséért Alapítvány, Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.
Partnereink: Badacsonyi Pincegazdaság Zrt., HPS Group, Tom George Restaurant
és a Pesti Est

 

 

 

GALÉRIÁK ÉJSZAKÁJA

(GALLERY NIGHT)

 

november 21-én (szombat este)

18 és 22 óra között

A Budapest Art Fair antik + kortárs kiállítás és vásár (www.budapestartfair.com) alkalmával a budapesti kortárs kereskedelmi magángalériák (23) különleges esti nyitva tartás keretében várják a látogatókat.

A GALLERY NIGHT célja a más, művészeti vásárokat rendező városokhoz hasonlóan a helyi galériák bemutatkozása. A figyelem felkeltése a kortárs művészet iránt és az azt képviselő kereskedelmi magángalériák népszerűsítése elsősorban a hazai, de az idelátogató külföldi vendégek körében is.

Részvevő galériák

acb Galéria, A.P.A.! Galéria, Boulevard&Brezsnyev Galéria, Bumbum Galéria, Deák Erika Galéria, Faur Zsófia-Ráday Galéria, Friss Galéria, Godot Galéria, Inda Galéria, K.A.S. Galéria, Kisterem Galéria, Memoart Galéria, Molnár Ani Galéria, Mono Galéria, Mucius Galéria, Galéria Neon, Nextart Galéria, Stoll'art Galéria, Spiritusz Galéria, Várfok Galéria - Várfok Terem, Várfok Galéria - XO Terem, Videospace Budapest Galéria, Viltin Galéria

 

ARTFAIR 2008


Vissza a főoldalra | Vissza a lap tetejére